I_8.17
J1.71
46778381_2276072715962033_5972983874353889280_o
I_2.21
Vorige Volgende

Hoi allemaal! Ik ben Isabella, dochter van Mirjam en momenteel 23 jaar. Ik studeer Biomedical Physics & Technology aan de VU. Ik hou erg van fotografie, videografie, reizen, schrijven, koken (en opeten) en vooral; nieuwe dingen leren. Maar goed, jullie zijn hier voor hondenpraat toch?

Al zolang ik mij herinner wilde ik een hond. We grappen hier in huis altijd dat mijn 1e woordje ‘hond’ was. Maar stiekem was dat ‘nee’ en daarna ‘eten’. Desalniettemin hield ik voet bij stuk en had ik presentaties vol hondeninformatie. Wat ze doen, hoe ze dat doen, wat voor rassen er zijn. Op een gegeven moment, toen ik rond de 9 was, kwam daar een opening en zei m’n moeder: ‘’Oke, misschien dat we wel een keertje gaan kijken maar papa wil geen grote hond. Ik wil wel echt een hond, dus geen hele kleine.’’

Voordat ze haar zin af had was ik al met mijn drie opties gekomen. ‘’Oke, dat zijn dan het Kooikerhondje, de Engelse Springer Spaniel en de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. De verschillen zijn dit en dit en dit. Hier zijn wat fokkers die nu nestjes hebben en daar kunnen we van het weekend kijken.’’ En zo geschiedde.

Mijn vader had het eerst niet zo op honden, een kat was al heel wat. Wij grappen altijd: ‘’Zeg maar nee, dan krijg je er drie.’’ En weet je wat? Als wij van huis zijn, ligt hij met z’n drie meiden op de bank 😉

Met Lola (onze eerste hond) was ik één, samen kroelen en spelen, alleen mocht ik toen nog geen training volgen. Ook bij Buddha, onze 2e, was ik te jong om te trainen. Bij het laatste nestje van Lola wilde we misschien nog een pup houden, als er eentje bij zat met een passend temperament en een wit streepje. Kwam daar toch even Rossi voorbij!

Rossi werd mijn hond, m’n moeder had Lola en Buddha al 😏

En ik mocht eindelijk op training! Ik had in de jaren ervoor al zo veel geleerd dat Rossi en ik zelfs een klas over mochten slaan. Dit laat ook de slimme kant van Tollers zien. Ze leren super snel. Helaas voor mij, vond Rossi gehoorzaamheid erg saai. Leuk hoor dat zitten en staan, maar heb je niet wat anders? Daarna zijn Rossi en ik behendigheid gaan volgen en tegenwoordig doen Rossi en ik apporteertraining. Samen met Buddha zit ik sinds kort weer op behendigheid. 

Naast zelf trainen, heb ik ook hondentraining gegeven. Tegenwoordig deel ik deze kennis via Instagram. Mochten jullie nog niet op onze Instagram hebben gekeken, bij de highlights staat veel informatie! Het doel is om uiteindelijk op deze site ook meer informatie te krijgen, maar dat komt nog. 

Ik ben het brein achter de sociale media. Als jullie een berichtje sturen op de mail, Instagram of Facebook, dan praten jullie 95% van de tijd met mij.